Pidä autostasi huolta talvella: Näin selviät kevääseen asti

Talven aikana autosi joutuu kestämään paljon. Ehkä et ole vielä valmistautunut kaikkiin haasteisiin? Tässä muutama vinkki, miten voit auttaa autoasi selviämään talven yli.

Oikea lasinpesuneste

Talvikuukausina lasinpesunestettä kuluu kaikista eniten. Ikkunaan roiskuva lika ja tiesuola voivat pilata näkyvyyden parissa sekunnissa.

Talvella on tärkeää, että lasinpesuneste toimii alhaisissa lämpötiloissa. Muuten on olemassa riski, että lasinpesujärjestelmä jäätyy ja hajoaa. Ehkä oikaisit vähän syksyllä ja täytit säiliön vedellä? Siinä tapauksessa on korkea aika vaihtaa säiliön sisältö oikealla lasinpesunesteellä.

Kunnolliset renkaat oikealla ilmanpaineella

Todennäköisesti autossasi on talvirenkaat – mutta oletko tarkastanut niiden kunnon? Lain mukaan renkaiden urasyvyyden tulisi olla vähintään 3 mm. Sama urasyvyys koskee sekä nasta- että kitkarenkaita. Varmista että renkaiden ilmanpaine on oikea, jotta renkaissa on mahdollisimman hyvä pito liukkaalla alustalla.

Suojaa moottori kylmältä

Autosi moottorissa on jäähdytinnestettä. Jos jäähdytinneste jäätyy, vakavien vaurioiden todennäköisyys on suuri, pahimmassa tapauksessa koko moottori joudutaan vaihtamaan. Todennäköisesti et joudu tähän tilanteeseen, jos olet varma, että autosi on huollettu kunnolla, mutta jos olet ostanut käytetyn auton, olisi hyvä tarkastaa jäähdytinneste. Tarkasta neste glykolimittarilla tai vieraile lähimmässä Mekonomen Autohuollossa.

HUOM! Vältä paisuntasäiliön tai jäähdyttimen korkin avaamista kun moottori on lämmin! Järjestelmässä on lämmön aiheuttamaa painetta, joka voi aiheuttaa kuuman nesteen suihkuamisen ulos kun kannen avaa.

Vaihda pyyhkimet

Kunnolliset pyyhkimet ovat ehdottoman tärkeitä talvella. Kuluneet pyyhkimet jättävät häiritseviä jälkiä tuulilasiin tai sitten ne vain levittävät lunta ja nestettä tuulilasin pinnalla. Tunnustele pyyhkimiä sormella. Tunnetko lovia? Onko pinta epätasainen? Silloin on aika vaihtaa pyyhkimet. Hyvät pyyhkimet säästävät myös lasinpesunestettä.

Huolehdi ovien kumilistoista

Useimmissa autoissa on kaukosäädettävä lukitus ovissa. Yhä harvempi joutuu taistelemaan jäätyneiden lukkojen kanssa. Mutta ei ole epätavallista, että ovea ei pysty kuitenkaan avaamaan. Selitys löytyy oven kumitiivisteisiin tarttuneesta kosteudesta, joka jäädyttää ovet kiinni. Ongelma ratkeaa, kun voitelet tiivisteet silikonipuikolla.

Akku

Talven aikana autosi akku joutuu koetukselle, varsinkin jos autolla ajetaan enimmäkseen lyhyitä matkoja. Voi olla järkevää ladata akkua silloin tällöin. Kiinteä laturi moottorinlämmittimen yhteydessä on kätevin ratkaisu. Saat tarvittaessa apua Mekonomen Autohuollosta.

Pidä mukana oikeita tavaroita

Tiettyjä asioita tulisi aina olla mukana autossa talvella. Lumiharja, lapio, käynnistyskaapelit, lämmin huopa, varoituskolmio, taskulamppu ja huomioliivit voivat olla tarpeen, jos jotain sattuu.

Huollata auto

Onnettomuuksien ja vaurioiden todennäköisyys vähenee, kun auto huolletaan kunnolla. Kunnollisessa huollossa auton perustoiminnot ja turvallisuusjärjestelmät tarkastetaan. Ennen talven pidempiä ajomatkoja kunnollinen huolto on järkevä investointi.

 

Jos haluat lisäturvaa talven automatkoille, voit ostaa Mekonomen Tieturva- palvelun tutustumishintaan 4€/kk. Mekonomen Tieturvan asiakkaana vältyt yllättäviltä kustannuksilta. Saat esimerkiksi apua jos autosi jää kiinni lumihankeen, rengas hajoaa tai kadotat autosi avaimen.

Lue lisää palvelusta ja hanki Mekonomen Tieturva jo tänään.

Arkisto

maaliskuu 2023
matiketopelasu
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Tulisiko sinusta meille työkaveri?

Mekonomen Group on Pohjoismaiden suurin autokorjaamo-, varaosa-, ja tarvikeketju, jolla on oma tukkuliike sekä yli 460 myymälää ja yli 3400 Franchising korjaamoa. Jyväs Car Oy on osa Mekonomen ketjua ja palvelee autoilevia asiakkaitaan sekä alueellisia autokorjaamoita Jyväskylässä, Keuruulla, Kuopiossa sekä Mikkelissä.

Avoimet paikat

Jätä avoin hakemus

Kasvamme jatkuvasti ja tarvitsemme lisää ammattilaisia riveihimme. Mikäli meillä ei ollut sinulle sopivaa tehtävää valmiiksi avoinna, lähetä rohkeasti avoin työhakemus sähköpostilla tomi.tukiainen@jyvascar.fi, otamme yhteyttä tarpeen vaatiessa.