Tiheät huoltovälit säästävät lompakkoa

Kaikki tietävät, että auton säännöllinen huollattaminen on tärkeää. Mitä vanhempi auto on, sitä useammin se kaipaa huoltoa. – Öljynvaihto tulisi tehdä yhä tiheämmin ja säännölliset moottorin tarkastukset tulevat yhä tärkeämmäksi.

Kuinka usein oletkaan ajatellut ”Kyllä, on vähän ärsyttävää että tuo asia ei toimi autossa – se pitäisi ehkä korjauttaa…” ? Tai miettinyt, mitä hyötyä on auton huollattamisesta, kun se kuitenkin kulkee melko hyvin?

Mekonomenin asiantuntija, Magnus Blommé, on eri mieltä.
– Kyseessä ei ole mikään turha kuluerä, vaan ylläpito, joka säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

Käytettyä autoa tulee huollattaa useammin

Jos autosi on muutaman vuoden ikäinen, se on todennäköisesti vielä enemmän huollon tarpeessa.
– Monet auton komponentit tarvitsevat huoltoa – hajotessaan ne aiheuttavat suurempia kustannuksia. Moottorin hajoaminen voi aiheuttaa sen, ettei autoa edes kannata korjata. Ja pienet viat voivat olla myös hengenvaarallisia.
– Rikkinäinen valo, joka tuntuu turhalta korjauttaa, voi johtaa teillä onnettomuuksiin muiden kanssa.

Käytettyjen autojen huolloissa tehdään myös tarkastuksia, joilla varmistetaan auton toimintavarmuus.
– Auton hajoaminen keskellä liikennettä voi olla erittäin ikävä tilanne kuljettajalle.

Huollattaminen tekee autosta liikenneturvallisen

On myös tärkeää muistaa, että hyväksytty katsastus ei tarkoita, että auto ei tarvitse huoltoa.
– Katsastuksessa tarkastetaan ajoneuvon sen hetkinen liikenneturvallisuus ja huomataan viat auton koeajossa. Huollossa huomioidaan lisäksi, onko auto liikenneturvallinen myös jatkossa, ja jos mahdollinen kuluminen aiheuttaa suurempia kustannuksia asiakkaalle tulevaisuudessa.
Kun on kyse uusista autoista, on tärkeää teettää aikataulun mukaisesti määräaikaishuoltoja, jotta mahdolliset pienet viat huomataan ajoissa. Lisäksi voi olla, että uuden auton takuu ei ole voimassa, jos huoltoja ei ole suoritettu ohjeiden mukaisesti.

Auton huollattaminen ylläpitää auton arvoa

On muitakin etuja auton säännöllisessä huollattamisessa.
– Auton arvo pysyy – on hyvä huomioida miten itse reagoi, kun lukee ”täysin huollettu”autossa, jonka haluaa ostaa. Lisäksi osaat varautua tulevaisuuden kustannuksiin, kun saat informaatiota auton kunnosta huollon jälkeen. Jos vaikka jarrut ovat kuluneet, tai vastaavaa, Magnus Blommé jatkaa.

3 pikkuvikaa joihin kannattaa reagoida

Kulunut käyttöhihna

”Ei kuulosta niin vaarallisesta. Mutta jos hihna katkeaa, siitä irronneet palat joutuvat jakohihnaan, joka voi aiheuttaa moottorin rikkoutumisen. Ja siten erittäin suuret korjauskustannukset.”

Öljyvuoto

” Automaattivaihteiston öljyvuoto voi aiheuttaa oikosulun. Öljy voi kulkeuta sähköjohtoa pitkin ohjainlaitteeseen. Kallista korjata. ”

Huoltamattomat jarrut

” Monissa uusissa autoissa on elektronien käsijarru. Ennen huoltoa auto pitää kytkeä tietokoneeseen, jotta jarrusatulan voi asettaa huoltotilaan ennen kuin mäntä painetaan paikoilleen. Jos tätä ei tehdä, voi joutua vaihtamaan jarrusatulan. Usean sadan euron kustannukset.”

Arkisto

maaliskuu 2023
matiketopelasu
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Tulisiko sinusta meille työkaveri?

Mekonomen Group on Pohjoismaiden suurin autokorjaamo-, varaosa-, ja tarvikeketju, jolla on oma tukkuliike sekä yli 460 myymälää ja yli 3400 Franchising korjaamoa. Jyväs Car Oy on osa Mekonomen ketjua ja palvelee autoilevia asiakkaitaan sekä alueellisia autokorjaamoita Jyväskylässä, Keuruulla, Kuopiossa sekä Mikkelissä.

Avoimet paikat

Jätä avoin hakemus

Kasvamme jatkuvasti ja tarvitsemme lisää ammattilaisia riveihimme. Mikäli meillä ei ollut sinulle sopivaa tehtävää valmiiksi avoinna, lähetä rohkeasti avoin työhakemus sähköpostilla tomi.tukiainen@jyvascar.fi, otamme yhteyttä tarpeen vaatiessa.