Liity kanta-asiakkaaksi ja osallistu ilmaisen vuosihuollon arvontaan!

Varaa aika!

Soita nyt!

Myös peräkärry tulee huoltaa säännöllisesti

13.4.2023

Tiesitkö, että myös peräkärry tulisi huoltaa säännöllisesti, jotta se olisi turvallinen liikenteessä?

Peräkärryssä on aivan kuten autoissakin liikkuvia osia ja liittimiä, jotka voivat hapettua, löystyä ja rikkoutua. Minkä hyvänsä osan hajoaminen voi johtaa onnettomuuteen.

Mitä huolto kohteita peräkärryssä on ja mistä tietää milloin peräkärry tulisi huoltaa?

Jos peräkärryn valot eivät pala lainkaan tai toimivat epämääräisesti on tämä merkki huollon tarpeesta! Valoviat voivat johtaa onnettomuuksiin tai ainakin aiheuttaa vaaratilanteita. Toimimattomat peräkärryn valot tietävät myös sakkoja. 

Suuremman painon vuoksi kärryssä saattaa ensimmäiseksi hajota runko renkaan sisällä, tämän voi huomata pullistumasta renkaan kyljessä. Raskaiden jarrullisten kärryjen renkaat kannattaa uusia noin viiden vuoden välein ja kevyiden kärryjen renkaat noin kymmenen vuoden välein. Myös pyöränlaakerit ovat peräkärryissä kovalla rasituksella – välykset on tärkeää testata säännöllisesti. 

Raskaassa jarrullisessa peräkärryssä on erittäin tärkeää pitää jarrut kunnossa. Jarrut kuluvat ajan myötä, joten niitä on myös säädettävä. HUOM! Jarrullinen perävaunu tulee katsastaa joka toinen vuosi. 

Vetoaisan kuntoon on syytä kiinnittää huomiota – kärryn pysyminen auton matkassa riippuu nimittäin siitä. Jos kita on päässyt pahasti väljästymään/ruostumaan, se kannattaa uusia. Myös vetoaisan ruostumiseen on syytä kiinnittää huomiota.

Peräkärryissä tärkeässä roolissa on myös voitelu ja ruosteenehkäisy. Kaikki pultit ja liikkuvat osat on hyvä käydä läpi ruosteenestospraylla sekä keväällä että syksyllä. 

Peräkärry kannattaa huoltaa kerran vuodessa, jotta se olisi turvallinen liikenteessä ja vältytään osien rikkoutumiselta. Olisiko nyt hyvä aika suorittaa peräkärryn huolto? Varaa aika peräkärryn keväthuoltoon tästä!

Peräkärryn säännöllinen huoltaminen takaa turvalliset kilometrit

Varaa aika autohuoltoon!

Voit varata huollon suoraan Jyskän Autohuollon varauskalenterista:

Pyydä tarjous!